1/3

Om mig

Jag heter Matilda Evertsson och har studerat i USA på skolan The American School of Equine Dentistry som är en av världens ledande skolor inom hästtandvård.

 

För att komma in på skolan var det lång väntan, goda rekommendationer och lång yrkeserfarenhet som krävdes. Jag har tidigare arbetat med hästar under många år samt gått en treårig hästutbildning på gymnasiet.

 

Nio månader innan jag skulle åka fick jag hem kurslitteraturen som tur var, för allt var på engelska och latin och vi läste hela hästens anatomi mycket ingående. Vi var 13 elever och 8 lärare vilket gjorde att vi fick väldigt bra undervisning. Dr Raymond Hyde, vår huvudlärare är en av världens absolut främsta inom området och har även lång erfarenhet som veterinär.

 

Jag stannade  kvar i USA och praktiserade efter vår examen och fick då den stora möjligheten att arbeta med Mike Lawrence. Han är en av världens absolut bästa hästtandläkare och är bland annat vice president för The International Association of equine dentistry.  En riktig förebild med andra ord!

IAED är en av världens större organisationer inom hästtandvård och anordnar bland annat årliga konferenser där folk från hela världen deltar för att ta del av den senaste forskningen inom ämnet.  

 

Efter att ha arbetat med företaget i några år valde jag att åter igen packa väskan och åka tillbaka till USA för att göra ytterligare en kurs på master nivå s.k. "advanced equine dentistry". även denna gång hos The american School Of Equine Dentistry. Det var otroligt kul att komma tillbaka till skolan igen samt även att få ett kvitto på att man gör ett bra jobb, för det fick jag! Jag fick även äran att lära upp några av förstaårs eleverna som gick på skolan vilket var väldigt roligt. 

 

Jag anser att det alltid gäller att hålla sig uppdaterad inom den senaste forskningen och brukar därför åka på årliga konferenser, delta i webbinarium och har regelbunden kontakt med de främsta inom just hästtandvård för att ständigt utvecklas inom ämnet. 

 

Jag älskar att arbeta med hästarna och försöker att alltid ta det lugnt så hästarna inte blir nervösa, vilket gör att de flesta hästar litar på mig och låter mig göra deras tänder utan protester.

 

Vill du veta mer om mig och mitt sätt att arbeta så är du alltid välkommen att ringa eller maila mig!

Läs om mig i Tidningen Ridsport - Klicka på knappen nedan för att komma till artikeln. 

artikel.png